Σταδιακή αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια - Ο καιρός την Παρασκευή 12/02/2021

2021-02-11

Αρκετά καλό αναμένεται να είναι σε γενικές γραμμές το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Παρασκευής στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας, καθώς θα έχουμε γενικά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Ωστόσο δεν θα λείψουν και κάποια σύννεφα, τα οποία μάλιστα ιδιαίτερα στην Θράκη και τα νησιά του θρακικού θα είναι πυκνά με μικρή όμως πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει για λίγο. Παράλληλα από το απόγευμα και μετά, θα αρχίσουν οι νεφώσεις να πυκνώνουν σε Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά Ελλάδα και βορειοανατολική Πελ/νησο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις που πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα φτάνουν τα 5 με 6 Μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο από Β διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στα βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 8 βαθμούς, στα δυτικά από 1 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 2 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 17 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Από το απόγευμα όμως στα βόρεια αναμένεται περαιτέρω πολύ αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αρκετά καλό καιρό, με λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια. Μετά το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις μέσα στην ημέρα και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις αρχικά αρκετά ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ και σταδιακά πιο εξασθενημένοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου, με περαιτέρω πτώση από το βράδυ.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας