Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη την χώρα - Ο καιρός την Τετάρτη 03/11/2021

2021-11-02

Με την σταδιακή απομάκρυνση της ατμοσφαιρικής διαταραχής που απασχόλησε σε επιλεκτικό επίπεδο την χώρα μας, δίνοντας βροχές κυρίως στην δυτική Ελλάδα και πιο τοπικά στα βόρεια - βορειοανατολικά, η ημέρα της Τετάρτης αναμένεται να κυλήσει με βελτιωμένο καιρό σε όλες σχεδόν τις περιοχές. Ταυτόχρονα η στροφή των ανέμων σε νοτιάδες θα μεταφέρει θερμότερες αέριες μάζες προς την περιοχή μας, ανεβάζοντας έτσι την θερμοκρασία, ενώ οι επόμενες ημέρες θα χαρακτηριστούν από αρκετά έως πολύ θερμές αέριες μάζες για την εποχή και από αρκετά υψηλές θερμοκρασίες

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 03/11/2021

Κατά την διάρκεια των νυχτερινών και πρωινών ωρών, υπολείμματα της διαταραχής αναμένεται να δώσουν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές στην περιοχή του ανατολικού - νοτιοανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων. Γρήγορα όμως αυτά τα φαινόμενα θα σταματήσουν και μέχρι το μεσημέρι θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια. Παροδικά αυξημένη αναμένεται στην βορειοδυτική και βόρεια Ελλάδα κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας, η οποία αργότερα θα δώσει την θέση της σε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στα υπόλοιπα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια ανοιχτά του Πελάγους έως 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις, όχι πάνω από 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 20 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 11 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 16 έως 26 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από αρχικά από διάφορες διευθύνσεις που μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε Ν έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες το πρώτο μισό της ημέρας και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας