Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Δευτέρα 09-12-2019

2019-12-08

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Δευτέρα στα δυτικά της χώρας μας κυρίως προς το τέλος της ημέρας όπου θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες. Αιτία της αλλαγής αυτής, μία ατμοσφαιρική διαταραχή ερχόμενη από τα βορειοδυτικά η οποία την Τρίτη θα προκαλέσει γενικευμένη κακοκαιρία με εκτεταμένες βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα έχουν μεγάλη ένταση αλλά και μεγάλη διάρκεια (περισσότερα σε νέα πρόγνωση). Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει ελαφρώς.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα 09/12/2019

Η ημέρα αναμένεται στο πρώτο μισό της να κυλήσει πολύ καλά σε ολόκληρη την χώρα με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες προοδευτικά θα πυκνώνουν στα δυτικά. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις στην δυτική Ελλάδα θα πυκνώσουν ακόμα περισσότερο και προς το βράδυ θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται κάποιες βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στα νησιά του Ιονίου, την δυτική Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική και νότια Πελ/νησο. Αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα τα φαινόμενα θα επεκταθούν λίγο ανατολικότερα επηρεάζοντας την ανατολική Πελ/νησο, την δυτική Κρήτη και ίσως τα νοτιοανατολικότερα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας ενώ στο Ιόνιο δεν αποκλείεται να σημειωθούν διάσπαρτες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα τελειώσει με γενικά αίθριο καιρό και κάποιες νεφώσεις λίγο πυκνότερες στα ηπειρωτικά. Μικρή πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές υπάρχει για τα ορεινά της κεντρικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 0 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 5 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε κατά την διάρκεια της ημέρας λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το βράδυ οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αργά την νύχτα ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα νοτιότερα τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις οι οποίες το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας, πολύ μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο καιρός το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη όπου αναμένουμε γενικευμένη κακοκαιρία με πολλές βροχές αλλά και πυκνές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας