Σταδιακή επιδείνωση του καιρού στα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 30-10-2019

2019-10-29

Μεταβάλλεται σταδιακά το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας με αφετηρία τα δυτικά όπου μέσα στην ημέρα αναμένονται βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε φυσιολογικά σχεδόν για την εποχή επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά τι καιρό θα πρέπει να περιμένουμε την Τετάρτη 30/10/2019

Από νωρίς το πρωί ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση πρώτα στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο όπου και θα εκδηλωθούν αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα επεκταθούν νοτιότερα και ανατολικότερα και πριν από το μεσημέρι θα επηρεάζουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική - βορειοδυτική Πελ/νησο δίνοντας αξιόλογες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα σε γενικές γραμμές θα επιμείνουν μέχρι και το τέλος της ημέρας με ενδιάμεσα διαστήματα ύφεσης (τα οποία θα είναι μεγαλύτερα στην δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο). Μικρή πιθανότητα για κάποια τοπική βροχή ή και καταιγίδα υπάρχει επίσης για την κεντρική Πελ/νησο και τα ορεινά της Θεσσαλίας κυρίως τις μεσημβρινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι στο βόρειο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και στο υπόλοιπο από Δ κυρίως διευθύνσεις με την ίδια ένταση. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. και στο βόρειο Αιγαίο από ΑΒΑ διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 3 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 22 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό ενώ μετά το μεσημέρι σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Από το μεσημέρι σταδιακά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τάση να πυκνώνουν και αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας