Σταδιακή μεταβολή του καιρού από τα δυτικά - Ο καιρός την Τετάρτη 06/10/2021

2021-10-05

Οι καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σύνολο της χώρας μας τις τελευταίες ημέρες, θα διατηρηθούν για ακόμη μία ημέρα καθώς και κατά την διάρκεια της Τετάρτης ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στα περισσότερα τμήματα της χώρας μας. Δεν αναμένεται να ισχύσει το ίδιο όμως για τα πιο δυτικά τμήματα όπου η αλλαγή του καιρού για την οποία σας έχουμε εκτενώς ενημερώσει μέσα από την ιστοσελίδα μας, θα ξεκινήσει σταδιακά να γίνεται αντιληπτή. 

Έτσι κατά την διάρκεια της ημέρας αυξημένες νεφώσεις θα παρατηρηθούν κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και τα παράκτια τμήματα της Ηπείρου και κατά διαστήματα θα σημειώνονται βροχές και ίσως καταιγίδες στα ανοιχτά του Πελάγους. Αρκετά νεφελώδης θα είναι επίσης ο καιρός σε δυτική - κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά

Από αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας αναμένεται ο καιρός να επιδεινωθεί σοβαρά από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες (θα υπάρξει νεότερη πρόγνωση την Τετάρτη). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 με 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα παραμείνει το βόρειο ρεύμα με εντάσεις έως 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 8 έως 22 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 10 έως 27 βαθμούς στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις το πρωί στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένη συννεφιά ιδιαίτερα το πρώτο μισό της ημέρας με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας