Σταδιακή νέα επιδείνωση του καιρού στα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 03-11-2019

2019-11-02

Νέα επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην δυτική Ελλάδα κατά την διάρκεια της Κυριακής καθώς μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα προκαλέσει μπόρες, βροχές και καταιγίδες με τα φαινόμενα μάλιστα να έχουν ένταση σε αρκετές περιοχές. Παράλληλα οι άνεμοι στα Πελάγη στρέφονται σε νοτιάδες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 03/11/2019

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά έως πολύ καλά στην χώρα μας με τα μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια να εντοπίζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Πιο μουντός θα είναι ο καιρός στα Επτάνησα, την Ήπειρο, την δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας καθώς επίσης και την παράκτια ακτογραμμή της δυτικής Στερεάς Ελλάδας και της Πελ/νησου. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες οι νεφώσεις στα Επτάνησα θα αυξηθούν σημαντικά και θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται κάποιες μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο. Τα φαινόμενα ώρα με την ώρα θα εντείνονται και το απόγευμα θα επεκταθούν σε Ήπειρο, δυτική Στερεά Ελλάδα και δυτική παράκτια ζώνη της Πελ/νησου, ενώ θα διατηρηθούν μέχρι και το τέλος της ημέρας. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με αρκετές νεφώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ μεγαλύτερα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα έχουμε στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4-6Μπ. και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις με την ίδια ένταση. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 22 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 10 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική η ημέρα θα ξεκινήσει με λίγες αραιές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το απόγευμα οι νεφώσεις θα αυξηθούν και αργά την νύχτα προς τα μεσάνυχτα δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί παροδική βροχή στα νοτιοδυτικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 4-5Μπ. και από το βράδυ στα ανατολικά μέχρι 6Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένη συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας και μικρά ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας