Σταδιακή βελτίωση του καιρού αλλά με ισχυρούς βοριάδες και αρκετό κρύο - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 08-04-2020

2020-04-07

Σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών περιμένουμε την Τετάρτη στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε αρκετές περιοχές ιδιαίτερα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, την ανατολική Πελ/νησο, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα επιμείνουν κάποιες νεφώσεις και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα διατηρηθούν οι βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης και κάποιες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης πάνω από τα 1000 μέτρα

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις πολύ ισχυροί με ένταση έως 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα και θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 3 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 7 έως 14 βαθμούς και τέλος στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 7 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά κυρίως στα βόρεια του νομού και κυρίως τις πρωινές ώρες ενώ αναμένονται μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 (ίσως και 14) βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε πολύ καλό καιρό με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας