Σταδιακή βελτίωση του καιρού και άνοδος της θερμοκρασίας - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 24-04-2020

2020-04-23

Σταδιακή βελτίωση των καιρικών συνθηκών περιμένουμε την Παρασκευή στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές με τις βροχές να λιγοστεύουν σημαντικά και την θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο. Ωστόσο τις νυχτερινές και πρωινές ώρες θα κάνει αρκετό κρύο στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 24/04/2020

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει πολύ καλά σχεδόν σε όλη την χώρα με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις και ηλιοφάνεια στα περισσότερα τμήματα. Νωρίς το πρωί όμως στην Κρήτη και κυρίως στα νότια και ανατολικά τμήματα θα έχουμε συννεφιά η οποία θα δώσει βροχές, γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν ενώ παράλληλα ίσως σημειωθεί ασθενή βροχή στο κεντρικό Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, σύντομης διάρκειας. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι αναμένεται να αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα δυτικά ορεινά και υπάρχει πιθανότητα τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθούν σύντομες μπόρες στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας, της Ηπείρου και ίσως της κεντρικής και νότιας Πελ/νησου. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με λίγες νεφώσεις και ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί με ένταση 5 με 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 0 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 19 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 3 έως 18 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 18 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις το πρωί και ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα ανατολικά κατά τόπους μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας