Σταδιακή υποχώρηση των φαινομένων την Πέμπτη - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 14-11-2019

2019-11-13

Βελτιωμένο θα είναι σε γενικές γραμμές το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Πέμπτη καθώς η κακοκαιρία η οποία έδωσε τοπικά πολλές βροχές και ισχυρές καταιγίδες και η οποία δημιούργησε σε ορισμένες περιπτώσεις προβλήματα (ιδίως στα Επτάνησα) σταδιακά απομακρύνεται. Παρ'όλα αυτά όμως και πάλι αναμένεται να εκδηλωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες όχι όμως σε ολόκληρη την χώρα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 14/11/2019 

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά καλά σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα με εξαίρεση την Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές μέχρι και πρώτες μεσημβρινές ώρες περίπου θα εκδηλώνονται μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική και νότια Πελ/νησο οπότε και ενδέχεται να εκδηλωθούν διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες (πιθανώς και το βράδυ). Μικρή πιθανότητα για τοπικές μπόρες στα ορεινά - ημιορεινά υπάρχει επίσης για την Μακεδονία το μεσημέρι και το απόγευμα. Τέλος αργά το βράδυ αναμένεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού στις Κυκλάδες, την Κρήτη και ενδεχομένως το ανατολικό Αιγαίο όπου θα εκδηλωθούν διάσπαρτες βροχές και πιθανώς τοπικές καταιγίδες

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. και στο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 19 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 21 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κατά περιόδους λίγο πιο πυκνές στα γύρω ορεινά αλλά και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που κατά περιόδους θα πυκνώνουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρες μπόρες τις θερμές ώρες στα γύρω ορεινά. Αργά την νύχτα υπάρχει εκ νέου πιθανότητα και για πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας