Στην ανατολική και νότια Ελλάδα περιορίζονται οι βροχές και οι καταιγίδες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 05-03-2020

2020-03-04

Σταδιακή εξασθένιση και παύση των καιρικών φαινομένων περιμένουμε κατά την διάρκεια της Πέμπτης, όχι όμως σε ολόκληρη την χώρα καθώς δεν θα λείψουν τοπικά οι βροχές και οι καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 05/03/2020

Στην δυτική Ελλάδα ο καιρός θα είναι σε γενικές γραμμές βελτιωμένος με τοπικές συννεφιές και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ωστόσο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να σημειωθούν κάποιες ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου καθώς επίσης και στα ορεινότερα τμήματα της δυτικής Μακεδονίας. Μάλιστα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ενδέχεται να σημειωθούν σε περιοχές της δυτικής Μακεδονίας τις πρωινές - προμεσημβρινές ώρες από τα 800 μέτρα περίπου και άνω. Βροχές θα σημειώνονται επίσης κατά διαστήματα σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και κυρίως της Θράκης με τα φαινόμενα να διατηρούνται μέχρι το τέλος της ημέρας χωρίς όμως κάποια ιδιαίτερη ένταση. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν το πρώτο μισό της ημέρας στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με τα φαινόμενα πρόσκαιρα να έχουν μεγάλη ένταση και τον καιρό σταδιακά να βελτιώνεται το απόγευμα. Τοπικές βροχές αναμένονται επίσης σε Κυκλάδες και Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι μουντός με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια και πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά Ελλάδα και κεντρική και νότια Πελ/νησο το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο αρχικά από ΔΝΔ διευθύνσεις που βαθμιαία θα στραφούν σε ΔΒΔ με ένταση μέχρι 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Δεν αποκλείεται να βρέξει πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά του νομού, όχι όμως κάτι το ιδιαίτερο. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά η οποία το πρωί ίσως δώσει ασθενή φαινόμενα στα βορειότερα. Στην συνέχεια θα παρατηρηθούν και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας