Συνέχεια της αστάθειας με μπόρες και τοπικές καταιγίδες - Ο καιρός την Παρασκευή 29/05/2020

2020-05-28

Παραμένει όπως όλα δείχνουν η αστάθεια και την Παρασκευή στην χώρα μας καθώς αναμένεται να εκδηλωθούν εκ νέου μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες που τοπικά δεν αποκλείεται να έχουν έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 29/05/2020

Μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί ο καιρός θα είναι αρκετά καλός στα περισσότερα τμήματα της χώρας μας και θα έχουμε αρκετά μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Ωστόσο δεν θα λείψουν κάποιες νεφώσεις κυρίως από τα νησιά του Αιγαίου οπότε νωρίς το πρωί ίσως σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές σε Σποράδες και Κυκλάδες. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά τμήματα με τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες στην Θράκη (κυρίως στα κεντρικά και βόρεια), την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τα ορεινά - ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας, την Ήπειρο και την Θεσσαλία (κυρίως σε περιοχές κοντά στην Πίνδο), την κεντρική, βόρεια και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την ορεινή - ημιορεινή Πελ/νησο. Τα φαινόμενα τοπικά θα έχουν έντονο χαρακτήρα και θα διατηρηθούν μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες οπότε και ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι καλύτερος με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο στην Κρήτη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου θα έχουμε κάποιες τοπικές βροχές στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από διάφορες διευθύνσεις 2 με 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 23 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 9 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 13 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αραιές νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν μπόρες στα δυτικά και βόρεια του νομού, πρόσκαιρα ίσως και σε περιοχές του λεκανοπεδίου (μικρή πιθανότητα να έχουμε και παροδική καταιγίδα). Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως περιμετρικά της πόλης με πιθανότητα να σημειωθούν παροδικές μπόρες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας