Συνεχίζεται η αστάθεια με μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Πέμπτη 30-04-2020

2020-04-29

Διατηρείται και την Πέμπτη ο άστατος καιρός των τελευταίων ημερών στην χώρα μας με την συννεφιά να επιμένει τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά, οπότε θα σημειωθούν εκ νέου μπόρες και τοπικές καταιγίδες που μάλιστα κατά τόπους θα έχουν και έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι έως ισχυροί στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 30/04/2020

Στο ξεκίνημα της ημέρας περιμένουμε γενικά καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, δεν θα λείψουν όμως και κάποιες νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα νησιά του νοτίου - νοτιοανατολικού Αιγαίου καθώς επίσης και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα περισσότερα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Θράκη αλλά και στα ορεινά - ημιορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας και ίσως στα βουνά της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της βόρειας Πελ/νησου. Μάλιστα στην Θράκη τα φαινόμενα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα στο ίδιο διάστημα κάποιες τοπικές βροχές ασθενούς έως το πολύ μέτριας έντασης θα έχουμε στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένιση και μέχρι το βράδυ θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δ-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Δ κυρίως διευθύνσεις που τοπικά βορειοδυτικά της Κρήτης η ένταση θα φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 25 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθεί συννεφιά κυρίως στα δυτικά και βόρεια και ενδέχεται τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθεί πρόσκαιρη μπόρα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα δυτικά 5 και τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 (τοπικά και 26) βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Βαθμιαία προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τις θερμές ώρες της ημέρας ενδέχεται να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας