Συνεχίζεται η πολλή ζέστη με αραιή συννεφιά και αφρικανική σκόνη - Ο καιρός την Κυριακή 17/05/2020

2020-05-16

Διατηρούνται και την Κυριακή οι άκρως καλοκαιρινές συνθήκες των τελευταίων ημερών στην χώρα μας με τον αίθριο καιρό να διατηρείται σε όλη την χώρα καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο στα κεντρικά και βόρεια ο καιρός θα είναι λίγο πιο μουντός με αραιή συννεφιά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β κυρίως διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 39 (τοπικά και 40) βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 39 (τοπικά και 40) βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 40 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης σε όλη την χώρα. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, θα κυριαρχήσει όμως η αραιή συννεφιά καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις καθ'όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας