Συνεχίζεται ο ισχυρός καύσωνας σε όλη την χώρα - Ο καιρός το Σάββατο 31/07/2021

2021-07-30

Πολύ καλές αλλά και άκρως ζεστές καιρικές συνθήκες περιμένουμε να επικρατήσουν στην χώρα μας το Σάββατο, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν μόνον στην ανατολική Μακεδονία και την Θράκη το μεσημέρι και το απόγευμα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση στα κεντρικά και νότια τμήματα του Πελάγους να φτάνει τα 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις και μόνον στα Δωδεκάνησα η ένταση θα φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 20 έως 42 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας έως 43 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 39 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 21 έως 42 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 23 έως 43 βαθμούς (τοπικά στο εσωτερικό της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας έως 44 βαθμούς), στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 25 έως 41 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί και στην συνέχεια Ν με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 41 βαθμούς Κελσίου, με την μέγιστη στα νότια παραθαλάσσια τμήματα να φτάνει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει στους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας