Συνεχίζεται ο καύσωνας με πάνω από 40 βαθμούς Κελσίου - Ο καιρός την Παρασκευή 25/06/2021

2021-06-24

Οι πολύ θερμές αέριες μάζες πάνω από την χώρα μας, αναμένεται να διατηρηθούν για αρκετές ημέρες ακόμα και να συντηρήσουν τον υδράργυρο σε πολύ υψηλά επίπεδα, δημιουργώντας τοπικά συνθήκες καύσωνα. Παράλληλα ο καλός καιρός θα διατηρηθεί σε ολόκληρη σχεδόν την χώρα και οι άνεμοι θα πνέουν ιδιαίτερα ενισχυμένοι μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 25/06/2021

Η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά σε ολόκληρη την χώρα, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας μας. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινότερα κυρίως τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας. Μάλιστα στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, οι νεφώσεις θα πυκνώσουν αρκετά και το απόγευμα θα σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ, στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ένταση και πάλι στα Δωδεκάνησα να φτάνει τα 7 Μποφόρ και στο βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 19 έως 40 βαθμούς (στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας έως 42 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 25 έως 38 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 22 έως 42 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 24 έως 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 35 βαθμούς (στο εσωτερικό της νότιας Κρήτης έως 38 βαθμούς) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στην δυτική Ελλάδα

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά του νομού και στα βόρεια προάστια, η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ανατολικά και τα νότια δεν θα ξεπεράσει τους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά έως τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας