Συνεχίζεται ο πολύ ισχυρός καύσωνας σε πολλές περιοχές - Ο καιρός την Τετάρτη 04/08/2021

2021-08-03

Θα παραμείνουν για ακόμη μία ημέρα οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη την χώρα, εξαιτίας των παρατεταμένα πολύ θερμών αερίων μαζών που καλύπτουν και θα συνεχίσουν για λίγο ακόμη να καλύπτουν την περιοχή μας. Η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, παρ' όλα αυτά όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας. Έτσι δεν αποκλείεται τις θερμές ώρες της ημέρας να σημειωθεί παροδική μπόρα σε τοπικό επίπεδο στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της βόρειας Στερεάς Ελλάδας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις και η ένταση στα κεντρικά και νότια τμήματα του Πελάγους θα φτάνει τα 4 με 6 Μποφόρ (στα βόρεια όχι πάνω από 4 Μποφόρ). Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα συνεχίσουν να πνέουν Β άνεμοι όπου και πάλι οι μεγαλύτερες εντάσεις θα παρατηρηθούν στα Δωδεκάνησα και στην ευρύτερη περιοχή του νοτιοανατολικού Αιγαίου και θα είναι θυελλώδεις φτάνοντας τα 8 Μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν Ν γενικά άνεμοι, με την μέγιστη ένταση να φτάνει στον Θερμαϊκό τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 19 έως 42 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 26 έως 40 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 20 έως 43 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 24 έως 45 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 43 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 25 έως 41 βαθμούς Κελσίου

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού, ενώ στο κέντρο θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα, με μέγιστη ένταση τα 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 29 έως 42 βαθμούς Κελσίου και τοπικά στο εσωτερικό του νομού έως 43 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα γύρω ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις που θα φτάνουν και τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 38 βαθμούς Κελσίου, με την μέγιστη στα βόρεια του νομού να ανέρχεται τοπικά στους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας