Συνεχίζονται οι έντονες βροχές και οι καταιγίδες - Ο καιρός την Τρίτη 23/06/2020

2020-06-22

Παραμένει και την Τρίτη η πολύ έντονη αστάθεια στην χώρα μας καθώς αναμένονται εκ νέου μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες, με τα φαινόμενα να έχουν και πάλι τοπικά έντονο χαρακτήρα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ ο υδράργυρος δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τρίτη 23/06/2020

Μέσα στην νύχτα αλλά και κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών, οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κατά τόπους σε κεντρική - ανατολική Μακεδονία, τοπικά στα νοτιοδυτικά της Θράκης, στα νησιά του θρακικού, την Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα και την βόρεια - βορειοανατολική Πελ/νησο. Παράλληλα επιδείνωση του καιρού θα έχουμε το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τα Δωδεκάνησα με βροχές και τοπικές καταιγίδες ενώ και στο κεντρικό Ιόνιο δεν αποκλείεται να έχουμε παροδική μπόρα. Στην υπόλοιπη χώρα η ημέρα θα ξεκινήσει καλύτερα, γρήγορα όμως καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν πυκνές νεφώσεις σε όλα τα ηπειρωτικά. Έτσι από νωρίς το μεσημέρι θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στην Θράκη, την Μακεδονία (κυρίως την κεντρική και ανατολική), την Ήπειρο, την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα και την κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Τα φαινόμενα αν και θα έχουν σχετικά τοπικό χαρακτήρα, κατά τόπους θα παρουσιάζουν σημάδια πολύ υψηλής έντασης και δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις ιδιαίτερα σε κεντρική - βόρεια Πελ/νησο και κεντρική - ανατολική Στερεά Ελλάδα. Μπόρες αναμένονται την ίδια ώρα και στα ορεινά - ημιορεινά της Κρήτης καθώς επίσης στα νησιά του Ιονίου ενώ στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα προς τις πρώτες βραδινές ώρες, ο καιρός θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται, ωστόσο από την βόρεια Στερεά Ελλάδα και βορειότερα θα επιμείνουν κατά τόπους βροχές και καταιγίδες μέχρι το τέλος της ημέρας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνάει τα 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Δ-ΝΔ διευθύνσεις με σχεδόν παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά από 14 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος και θα εκδηλωθούν μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές του νομού και ιδιαίτερα στα δυτικά - νότια. Το πρωί ο καιρός πρόσκαιρα θα παρουσιάσει βελτίωση, γρήγορα όμως θα ξεκινήσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στους γύρω ορεινούς όγκους και από τις προμεσημβρινές κιόλας ώρες θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά και τα βόρεια. Το μεσημέρι - απόγευμα αναμένεται γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα έχουν πολύ έντονο χαρακτήρα και δεν αποκλείεται να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Αυξημένη πιθανότητα καταιγίδας αργά το μεσημέρι υπάρχει και για το κέντρο της Αθήνας. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει σιγά σιγά να βελτιώνεται ενώ το βράδυ ίσως διατηρηθούν κάποιες τοπικές μπόρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις, ασθενείς με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο κατά την διάρκεια των φαινομένων η μέγιστη θα πέσει έως και 6 με 7 βαθμούς

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε μέσα στην νύχτα προς το ξημέρωμα νεφώσεις με πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή κυρίως στα γύρω ορεινά. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στους γύρω ορεινούς όγκους με τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και τα ανατολικά, κυρίως στα σύνορα με την Χαλκιδική. Το απόγευμα - βράδυ δεν αποκλείεται γενίκευση των φαινομένων με βροχές ή και καταιγίδα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας