Συνεχίζονται οι καταιγίδες στα βορειοανατολικά - Ο καιρός την Παρασκευή 19/06/2020

2020-06-18

Συνεχίζεται για άλλη μία ημέρα η παρατεταμένη αστάθεια στην βορειοανατολική χώρα καθώς τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας περιμένουμε εκ νέου μπόρες, βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα είναι ισχυρές. Παράλληλα οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μερική ενίσχυση στα Πελάγη και κατά τόπους θα είναι πολύ ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 19/06/2020 

Μέσα στην νύχτα και κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών, ο καιρός θα είναι αρκετά έως πολύ καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας μας, με εξαίρεση την Θράκη (κυρίως τον Έβρο) και τα νησιά του Θρακικού, καθώς εδώ θα έχουμε νεφώσεις οι οποίες θα δίνουν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες. Το πρωί αναμένεται πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού εκτός από το βορειοανατολικό Αιγαίο όπου δεν αποκλείονται και πάλι τοπικές καταιγίδες. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια και κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες στην Θράκη και τα ανατολικότερα τμήματα της Μακεδονίας, με τα φαινόμενα μάλιστα τοπικά να έχουν έντονο χαρακτήρα. Από αργά το απόγευμα και κυρίως το βράδυ ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο καθώς ο καιρός θα είναι αίθριος με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στα νότια τοπικά 6 με 7 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Δ διευθύνσεις που στα νότια η ένταση θα φτάνει τα 7 Μποφόρ και στα Δωδεκάνησα το απόγευμα πρόσκαιρα τα 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 13 έως 30 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα δυτικά τοπικά μέχρι 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιή συννεφιά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας