Συννεφιά με λίγες τοπικές βροχές την Δευτέρα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 13-01-2020

2020-01-12

Συννεφιασμένος προβλέπεται σε γενικές γραμμές ο καιρός την Δευτέρα σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα χωρίς να λείπουν και τα ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια.  Μάλιστα τις πρωινές ώρες στην νοτιοανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), τις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια, η συννεφιά θα είναι αρκετά πυκνή και θα δώσει κάποιες βροχές μέτριας γενικά έντασης με σταδιακή βελτίωση. Πιθανότητα για βροχές υπάρχει επίσης και για τα νησιά του κεντρικού Ιονίου όπου δεν αποκλείεται μάλιστα νωρίς το πρωί να εκδηλωθεί και παροδική καταιγίδα στα ανοιχτά

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΝΝΑ διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι μέχρι 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 11 βαθμούς, στα δυτικά από -2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 1 έως 14 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή αλλά και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μικρή είναι η πιθανότητα για ψιχάλες ή ασθενείς βροχές νωρίς το πρωί στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά πιθανώς μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά κατά περιόδους πιο πυκνή αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας