Συννεφιά με λίγες τοπικές βροχές την Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 27-12-2019

2019-12-26

Γενικά συννεφιασμένος προβλέπεται ο καιρός την Παρασκευή για τις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Αυτή η συννεφιά μάλιστα θα δώσει κάποιες τοπικού χαρακτήρα βροχές σε Σποράδες, ανατολική Στερεά Ελλάδα, ανατολική Πελ/νησο, Κυκλάδες, Κρήτη και νησιά βορείου - βορειοανατολικού Αιγαίου κατά διαστήματα και κάποιες ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στα ορεινά. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΒΔ διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 4 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με την ίδια περίπου ένταση (στα Δωδεκάνησα από ΒΔ διευθύνσεις ισχυροί έως 6 Μποφόρ).

Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση στα βόρεια, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -2 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 13 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 13 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα βόρεια ηπειρωτικά την νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική αναμένουμε συννεφιά κατά διαστήματα πιο πυκνή η οποία θα δίνει κατά διαστήματα ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού και ασθενείς γενικά χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα (πάνω από τα 900 μέτρα). Οι άνεμοι θα πνέουν από B διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά κατά περιόδους πυκνότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας