Συννεφιά με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια την Κυριακή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 22-03-2020

2020-03-21

Αλλάζει κάπως το σκηνικό του καιρού την Κυριακή στην χώρα μας καθώς περιμένουμε αρκετή συννεφιά σε όλα τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια μέσα στην ημέρα. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πολύ μικρή πτώση.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Κυριακή 22/03/2020 

Στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην δυτική Μακεδονία, τα ανατολικότερα τμήματα της Ηπείρου, την δυτική Θεσσαλία, την δυτική και βόρεια Στερεά Ελλάδα και πιθανώς την βορειοδυτική Πελ/νησο, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από την αρχή έως το τέλος της ημέρας και προς το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να εκδηλώνονται βροχές τοπικού χαρακτήρα και ασθενούς έως μέτριας έντασης. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας με ενδιάμεσα διαστήματα παύσης ενώ πιο τοπικά και ασθενή θα είναι αυτά στα νησιά του Ιονίου. Και στην βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειότερα τμήματα της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε νεφώσεις κατά τόπους πυκνότερες με πιθανότητα για τοπικές βροχές νωρίς το μεσημέρι σε Κρήτη και Κυκλάδες και διαστήματα με ηλιοφάνεια στην συνέχεια. Τέλος αργά το βράδυ προς τα μεσάνυχτα τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική και νότια Πελ/νησο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ (στο βόρειο Ιόνιο από διάφορες διευθύνσεις με την ίδια ένταση). Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 7 έως 17 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 17 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά, κατά περιόδους πυκνή με πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και τα νότια το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά η οποία το μεσημέρι θα ξεκινήσει να δίνει τοπικές βροχές, ασθενείς κατά βάση και κυρίως στα γύρω ορεινά. Τα φαινόμενα θα διατηρηθούν μέχρι το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας