Συννεφιά σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα με ασθενή τοπικά φαινόμενα - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Κυριακή 19-01-2020

2020-01-18

Μουντός θα είναι ο καιρός σε γενικές γραμμές την Κυριακή σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Συγκεκριμένα λοιπόν στα νησιά του Ιονίου η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με συννεφιά κατά περιόδους πυκνότερη με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας. Στην υπόλοιπη δυτική αλλά και κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα έχουμε συννεφιά κατά τόπους πυκνότερη αλλά και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Στην νοτιοανατολική Θεσσαλία (Μαγνησία), τις Σποράδες, την βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και ίσως τα νησιά του θρακικού, ο καιρός θα είναι βαρύς από την αρχή μέχρι το τέλος της ημέρας με ασθενείς τοπικές βροχές στα πεδινά - παραθαλάσσια και ασθενείς κατά βάση χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά (ενδεικτικά: Μαγνησία - βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα πάνω από τα 500 με 600 μέτρα, Κρήτη πάνω από τα 1000 με 1100 μέτρα). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -3 έως 8 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 11 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 10 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται συννεφιά από την αρχή έως το τέλος της ημέρας κατά τόπους πυκνή η οποία θα δίνει ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια του νομού. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε Πάρνηθα και Κιθαιρώνα πιθανώς μέχρι και τα 500 μέτρα ενώ στην Πεντέλη ασθενή χιονόπτωση θα παρατηρηθεί πάνω από τα 700 μέτρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά αλλά και ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας