Συννεφιασμένος ο καιρός με τοπικές βροχές στα δυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 26-02-2020

2020-02-25

Αλλάζει λίγο το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας την Τετάρτη καθώς από την ηλιοφάνεια των τελευταίων ημερών, θα περάσουμε σε έναν πιο μουντό καιρό στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές με τοπικές βροχές στα δυτικότερα τμήματα. Παράλληλα οι νότιοι άνεμοι θα παρουσιάσουν ενίσχυση όχι μόνο στα Πελάγη αλλά και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές ενώ η θερμοκρασία αν και στα δυτικά θα υποχωρήσει ελαφρώς, στα υπόλοιπα θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 26/02/2020 

Στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου, την Ήπειρο και τα βορειοδυτικότερα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος από την αρχή έως το τέλος της ημέρας και μάλιστα κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται βροχές τοπικού χαρακτήρα. Στην υπόλοιπη χώρα μέσα στην ημέρα θα κυριαρχήσει η συννεφιά η οποία ωστόσο κατά περιόδους θα δίνει την θέση της σε διαστήματα με ηλιοφάνεια. Προς το βράδυ η συννεφιά στις Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα πυκνώσει, οπότε δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Ν διευθύνσεις ισχυροί κατά τόπους 7 Μποφόρ (πιθανώς οι ριπές τοπικά αγγίξουν τα 8 Μποφόρ κυρίως στο βόρειο Αιγαίο). 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 4 έως 17 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 7 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αραιή συννεφιά η οποία κατά τόπους και κατά περιόδους θα πυκνώνει με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα νοτιοανατολικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας