Συνθήκες καύσωνα με θερμοκρασίες έως 40 βαθμούς Κελσίου - Ο καιρός την Τετάρτη 23/06/2021

2021-06-22

Άκρως καλοκαιρινές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν την Τετάρτη αλλά και όλες τις επόμενες ημέρες στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια περιμένουμε να κυριαρχήσει σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, καθ' όλη την διάρκεια της μέρας. Δεν θα λείψουν πάντως κάποια σύννεφα κυρίως από τα βόρεια το μεσημέρι και το απόγευμα και στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ενδέχεται να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 2 με 4 Μποφόρ. Το απόγευμα όμως θα στραφούν σε Β και το βράδυ στα ανοιχτά του βορείου Ιονίου πρόσκαιρα θα ενισχυθούν. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με την μέγιστη ένταση να παρατηρείται στα Δωδεκάνησα όπου θα φτάνει τα 6 Μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από Ν γενικά διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 18 έως 39 βαθμούς (κατά τόπους στο εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας έως 40 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 37 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 20 έως 40 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 22 έως 40 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 24 έως 36 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις στο μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Στα ανατολικά και νότια η μέγιστη θα κυμαίνεται 3 με 4 βαθμούς πιο κάτω, ενώ στα βορειοδυτικά τοπικά ο υδράργυρος θα ανέλθει περί τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα κυμαίνεται 3 με 4 βαθμούς πιο πάνω. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας