Σύντομη επιδείνωση του καιρού με βροχές και τοπικές καταιγίδες - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Παρασκευή 28/02/2020

2020-02-28

Μία μικρής διάρκειας επιδείνωση του καιρού περιμένουμε σήμερα Παρασκευή στην χώρα μας από τα δυτικά εξαιτίας μιας ατμοσφαιρικής διαταραχής η οποία θα περάσει γρήγορα. Έτσι λοιπόν προς το μεσημέρι βροχές αναμένεται να εκδηλωθούν στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τα δυτικότερα τμήματα της Στερεάς Ελλάδας. Μέχρι το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε δυτική - βορειοδυτική Πελ/νησο, Θεσσαλία και δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας με βροχές αξιόλογες κατά τόπους και πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στα δυτικά. Το βράδυ ο καιρός στις περισσότερες περιοχές θα έχει βελτιωθεί και τα φαινόμενα θα μεταφερθούν στην Θράκη και τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου με βροχές και καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα πέσουν στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας από τα 1100 με 1200 μέτρα περίπου και πάνω ενώ στην δυτική Μακεδονία το απόγευμα τα υψόμετρα θα πέσουν στα 600 με 700 μέτρα και στην Θράκη ακόμη και μέχρι τα 450 με 500 μέτρα το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα νεφελώδης. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί εντάσεως 6 με 7 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα στραφούν σε ΒΔ πολύ ισχυροί με ένταση 8 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στην βόρεια Ελλάδα στους 12 με 14 βαθμούς (στην δυτική Μακεδονία τους 7 βαθμούς), στα δυτικά στους 12 με 13 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα στους 14 με 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη στους 14 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές με διαστήματα με ηλιοφάνεια. Το βράδυ δεν αποκλείεται να σημειωθούν τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΔΝΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στα δυτικά τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά η οποία τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα δώσει πρόσκαιρες βροχές και ίσως πρόσκαιρες χιονοπτώσεις ψηλά στον Χορτιάτη. Το βράδυ ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, από το βράδυ όμως θα στραφούν σε ΒΔ και θα ενισχυθούν σημαντικά φτάνοντας την ένταση των 7 και ίσως 8 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει το μεσημέρι στους 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας