Θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο και δροσιά στα ανατολικά - Ο καιρός την Παρασκευή 23/07/2021

2021-07-22

Πολύ καλές αναμένονται σε γενικές γραμμές οι καιρικές συνθήκες  που θα επικρατήσουν στην χώρα μας την Παρασκευή, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Παρ' όλα αυτά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, οι οποίες πρόσκαιρα και κατά τόπους θα είναι λίγο πυκνότερες και δεν αποκλείεται να σημειωθεί παροδική βροχή κατά μήκος της οροσειράς της Πίνδου και στην ορεινή Πελ/νησο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί και αργότερα θα στραφούν σε ΒΔ με την ένταση να μην ξεπερνά τα 4 Μποφόρ. Στο Αιγαίο το μελτέμι θα πνέει πολύ ισχυρό, φτάνοντας τα 7 Μποφόρ κατά διαστήματα και κατά τόπους στα ανατολικά θυελλώδες έως 8 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17 έως 35 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 19 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας