Τοπικά ισχυρές καταιγίδες στα βόρεια τις επόμενες ώρες!!

2020-06-16

Με αρκετά καλό καιρό έχει ξεκινήσει η σημερινή ημέρα στην χώρα μας καθώς αυτήν την ώρα κυριαρχεί η ηλιοφάνεια σε όλα σχεδόν τα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα ενώ τοπικές νεφώσεις έχουμε στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας. Τις επόμενες ώρες όμως αναμένεται να αλλάξει το σκηνικό του καιρού στην βόρεια Ελλάδα καθώς από το μεσημέρι και μετέπειτα θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες ιδιαίτερα στην Θράκη και την κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Αν και τα φαινόμενα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, κατά διαστήματα θα είναι πολύ έντονα και θα εκδηλωθούν τοπικές χαλαζοπτώσεις. Τοπικές μπόρες θα έχουμε επίσης στην δυτική Μακεδονία, την δυτική και βόρεια Θεσσαλία ενώ στα ενδότερα της Ηπείρου θα σημειωθούν καταιγίδες.

Οι περιοχές οι οποίες φαίνεται τις επόμενες ώρες να έχουν τα πιο έντονα καιρικά φαινόμενα είναι οι εξής: Τα βορειότερα τμήματα των νομών Ροδόπης και Ξάνθης, η Δράμα, τα βορειότερα τμήματα της Καβάλας και των Σερρών, το Κιλκίς, η ανατολική Θεσσαλονίκη και η βόρεια Χαλκιδική.

Σε αυτές τις περιοχές και ενώ τα φαινόμενα θα είναι τοπικά, θα έχουν μεγάλη ένταση με την πιθανότητα χαλαζόπτωσης να είναι αυξημένη.

Το βράδυ οι βροχές και οι καταιγίδες θα επιμείνουν στην ευρύτερη περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας και πιθανώς στα νησιά του θρακικού. 

Την αναλυτική πρόγνωση του καιρού της Τρίτης 16/06/2020, μπορείτε να την διαβάσετε εδώ: https://www.hellasmeteo.gr/l/astatheia-me-topikes-vroches-kai-kataigides-kyrios-sta-voreia-o-kairos-tin-triti-16-06-2020/

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας