Τοπικά πολύ υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή - Ο καιρός την Δευτέρα 20/09/2021

2021-09-19

Θα παραμείνουν για ακόμη μία ημέρα οι καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες στο σύνολο σχεδόν της Επικράτειας, καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Στο ξεκίνημα πάντως της ημέρας θα έχουμε κάποιες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βορειοδυτικά και ίσως για λίγο το πρωί ψιχαλίσει ή βρέξει ασθενώς και τοπικά στο βόρειο Ιόνιο και στην Ήπειρο. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις με την μέγιστη ένταση να μην ξεπερνά τα 5 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις και η ένταση τους μετά το μεσημέρι στα ανοιχτά της βόρειας Κρήτης και των νοτίων Κυκλάδων θα φτάνει τα 6 με 7 Μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι Ν έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 35 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 15 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 36 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις 4 με 5 Μποφόρ και στα δυτικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις μέχρι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει στους 34 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας