Τοπικά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Ο καιρός την Παρασκευή 16/09/2022

2022-09-15

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στο σύνολο σχεδόν της χώρας με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Πιο περιορισμένα ωστόσο θα είναι τα διαστήματα με ηλιοφάνεια στη βόρεια Ελλάδα, καθώς θα κάνουν την εμφάνισή τους νεφώσεις οι οποίες ίσως δώσουν λίγες ψιχάλες κυρίως στα πιο βόρεια τμήματα της Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέου  μεταβλητοί με μέτριες γενικά εντάσεις της τάξεως των 3 με 5 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Ν διευθύνσεις γύρω στα 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί έως 6 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε υψηλά κατά τόπους επίπεδα για την περίοδο που διανύουμε, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 14 έως 34 βαθμούς (στο εσωτερικό του Έβρου η μέγιστη θα ανέλθει πέρι τους 36 βαθμούς), στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 38 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης, ωστόσο στα βόρεια του νομού η μέγιστη θα σκαρφαλώσει τοπικά περί τους 36 με 37 βαθμούς, ενώ στα νότια παραθαλάσσια δεν θα ξεπεράσει τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε εναλλαγές διαστημάτων ηλιοφάνειας και νεφώσεων κατά περιόδους πιο αυξημένων. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό όμως του νομού η μέγιστη θα ανέλθει κοντά στους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας