Τοπικές λασποβροχές και αρκετή ζέστη στα νότια - Ο καιρός την Κυριακή 18/04/2021

2021-04-17

Θα παραμείνει για άλλη μία ημέρα ο μουντός καιρός στο σύνολο σχεδόν της χώρας, καθώς η συννεφιά σε συνδυασμό με την αφρικανική σκόνη, θα κυριαρχήσουν κατά την διάρκεια της Κυριακής σε όλα τα ηπειρωτικά και τα νησιωτικά τμήματα. Μάλιστα αυτές οι νεφώσεις αναμένεται τοπικά να δώσουν ασθενείς λασποβροχές στα δυτικά - βορειοδυτικά ηπειρωτικά τμήματα με έμφαση την Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία, καθώς επίσης και στην νοτιοανατολική Πελ/νησο. Από το βράδυ τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν στις βόρειες Κυκλάδες και στα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 18 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 9 έως 20 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 29 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η έντονη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα κεντρικά και νότια.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά (λασποβροχή). Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένη συννεφιά καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά. Το βράδυ δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας