Τοπικές μπόρες με λίγες καταιγίδες στα βόρεια και αίθριος στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Τετάρτη 10/06/2020

2020-06-09

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές την Τετάρτη στην χώρα μας, ιδιαίτερα στα κεντρικά και νότια όπου ο καιρός θα είναι αίθριος, ενώ στα βόρεια θα έχουμε μερική αστάθεια με μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι κατά τόπους θα είναι ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 10/06/2020

Η ημέρα θα ξεκινήσει πολύ καλά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Ήπειρο και την δυτική Μακεδονία, θα έχουμε τοπικές νεφώσεις ήδη από τις πρωινές ώρες. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια ορεινά και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Θράκης και της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας. Πιο τοπικού χαρακτήρα μπόρες θα έχουμε στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου. Τα φαινόμενα θα έχουν αρκετά τοπικό χαρακτήρα ενώ μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί, με εξαίρεση την ορεινή - ημιορεινή κεντρική Μακεδονία όπου θα διατηρηθούν οι τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική και νησιωτική χώρα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με σχεδόν αίθριο καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Δ κυρίως διευθύνσεις που στα νότια η ένταση θα φτάνει τα 5 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις αρκετά ισχυροί μέχρι 7 Μποφόρ και στο υπόλοιπο από Ν κυρίως διευθύνσεις 2 με 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 έως 29 βαθμούς, στα δυτικά από 12 έως 28 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 16 έως 32 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 17 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στα δυτικά όμως η ένταση θα φτάνει τα 5 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στους γύρω ορεινούς όγκους με πιθανότητα για τοπικούς όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας