Τοπικές μπόρες στα βόρεια και αρκετή ζέστη - Ο καιρός την Τετάρτη 26/05/2021

2021-05-25

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε γενικές γραμμές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας κατά την διάρκεια της Τετάρτης, καθώς θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα με έμφαση τα κεντρικά και νότια, χωρίς πάντως να λείπουν και κάποιες αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και κατά τόπους. Λίγο περισσότερη θα είναι η συννεφιά στην βόρεια Ελλάδα όπου μάλιστα μέσα στην νύχτα και νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει τοπικά στην περιοχή του Έβρου και της Ροδόπης. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις στα ορεινά της βόρειας Ελλάδας θα πυκνώσουν αρκετά και θα σημειωθούν μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια ορεινά - ημιορεινά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας και πιο τοπικά στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας και της Θράκης. Το βράδυ αναμένεται σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων, ωστόσο προς τα μεσάνυχτα υπάρχει πιθανότητα σύντομης υποτροπής του καιρού στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας με μπόρες και καταιγίδες (κυρίως στα βορειότερα τμήματα).

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις της τάξεως των 4 με 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις και εδώ με μέτριες έως ισχυρές εντάσεις, ενώ τοπικά στο βόρειο - βορειοανατολικό Αιγαίο η ένταση των ανέμων θα φτάνει τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 27 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 14 έως 32 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 33 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 17 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες αραιές νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ, ενώ στα νότια θα επικρατήσει θαλάσσια αύρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Προς το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες στα γύρω ορεινά πρόσκαιρα θα πυκνώσουν και το απόγευμα δεν αποκλείεται να σημειωθεί πρόσκαιρη βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η μέγιστη θα ανέλθει τοπικά στους 31 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας