Τοπικές μπόρες στα βόρεια και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο - Ο καιρός την Τετάρτη 12/08/2020

2020-08-11

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν και κατά την διάρκεια της Τετάρτης στην χώρα μας, με την ηλιοφάνεια να κυριαρχεί στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Παρ'όλα αυτά, τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές συννεφιές στα ορεινά της δυτικής, κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας και κυρίως το απόγευμα θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές μπόρες στα ορεινά - ημιορεινά της Θράκης (Ροδόπη και Ξάνθη), της δυτικής Μακεδονίας και ίσως της Ηπείρου (μικρή πιθανότητα και για διάσπαρτες καταιγίδες). 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με μέτριες εντάσεις 4 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, ισχυροί ιδιαίτερα σε Κυκλάδες και νότια Κρήτη με την ένταση να "αγγίζει" τα 7 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς (τοπικά στα ενδότερα της κεντρικής Μακεδονίας έως 35 βαθμούς), στα δυτικά από 18 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 21 έως 35 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 23 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς και τοπικά στα δυτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα πρόσκαιρα θα συννεφιάσει κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 31 βαθμούς, ωστόσο στα βόρεια η μέγιστη θα "σκαρφαλώσει" στους 34 ή και 35 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας