Τοπικές μπόρες στα βορειοδυτικά και αισθητά βελτιωμένος στα υπόλοιπα - Ο καιρός την Δευτέρα 10/08/2020

2020-08-09

Πολύ καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν την Δευτέρα στην χώρα μας, καθώς το σύστημα το οποίο μας απασχόλησε τις τελευταίες ώρες και το οποίο έδωσε τοπικά πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα, αποτελεί πλέον παρελθόν. Έτσι κατά την διάρκεια της ημέρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας. Ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βορειότερα τμήματα και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες μπόρες ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα, κάποιες βροχές δεν αποκλείεται να σημειωθούν τις προμεσημβρινές κυρίως ώρες και στα βόρεια - βορειοδυτικά τμήματα της Κρήτης. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις, ασθενείς μέχρι 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί ιδιαίτερα στις Κυκλάδες και την δυτική Κρήτη, με την ένταση να "αγγίζει" τα 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στα δυτικά από 18 έως 34 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 20 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα πιο δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 4 με 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά και μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας