Τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Τρίτη 27/10/2020

2020-10-26

Με καλές καιρικές συνθήκες θα ξεκινήσει θα κυλήσει και θα τελειώσει σε γενικές γραμμές η ημέρα της Τρίτης, καθώς θα έχουμε αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές και ιδιαίτερα στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Δεν θα λείψουν πάντως κάποιες νεφώσεις κυρίως από τα ηπειρωτικά, οι οποίες κατά τόπους θα είναι πιο πυκνές, η πιθανότητα όμως να ψιχαλίσει πολύ τοπικά, είναι πολύ μικρή και κυρίως για την βόρεια Στερεά Ελλάδα και τα ορεινά της Κρήτης. Από αργά το απόγευμα και από τα δυτικά, οι νεφώσεις θα έχουν την τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και μέχρι το τέλος της ημέρας, ίσως ψιχαλίσει ή βρέξει ασθενώς στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 5 έως 22 βαθμούς, στα δυτικά από 5 έως 21 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 23 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, προς το μεσημέρι όμως θα συννεφιάσει κυρίως στα κεντρικά και βόρεια του νομού και ίσως ψιχαλίσει πολύ πρόσκαιρα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις στα γύρω ορεινά και ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας