Τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα βορειοανατολικά - Ο καιρός την Πέμπτη 15/04/2021

2021-04-14

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας μας κατά την διάρκεια της Πέμπτης, καθώς τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές. Κάποιες νεφώσεις ωστόσο δεν θα λείπουν κατά διαστήματα κυρίως από τα δυτικά, τα νότια και τα ανατολικά τμήματα, ενώ στο βορειοανατολικό Αιγαίο ίσως ψιχαλίσει ή βρέξει ασθενώς το πρώτο μισό της ημέρας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις με παρόμοιες σχεδόν εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -1 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 1 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 19 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αρκετή ηλιοφάνεια και λίγες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις, αρχικά με μέτριες εντάσεις γύρω στα 5 με 6 Μποφόρ με βαθμιαία όμως εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας