Τοπικές νεφώσεις με λίγες βροχές στα βορειοδυτικά - Ο καιρός την Τρίτη 08/09/2020

2020-09-07

Θα παραμείνουν οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες και κατά την διάρκεια της Τρίτης στην χώρα μας, καθώς η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα. Παρ'όλα αυτά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στα βουνά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση έως 6 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί έως 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 16 έως 36 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 36 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό, ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει κατά τόπους στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως η μέγιστη θα πλησιάσει τοπικά τους 35 με 36 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας