Τοπικές νεφώσεις με βροχές στα βορειοδυτικά - Ο καιρός την Παρασκευή 23/04/2021

2021-04-22

Με αυξημένες νεφώσεις θα κυλήσει το μεγαλύτερο μέρος της Παρασκευής στις περισσότερες δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές, όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και βόρεια, ενώ αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια περιμένουμε μέσα στην ημέρα στα ανατολικά και νότια. Παράλληλα οι άνεμοι στο Ιόνιο και ιδίως στο κεντρικό και νότιο Πέλαγος θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση από το απόγευμα και μετά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα κεντρικά και νότια.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 23/04/2021

Από το ξεκίνημα κιόλας της ημέρας, οι νεφώσεις θα είναι αρκετά πυκνές στην δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα από την βορειοδυτική Πελ/νησο και βορειότερα, καθώς επίσης και στο σύνολο της κεντρικής και κυρίως της βόρειας Ελλάδας. Ήδη τις πρωινές ώρες, βροχές θα σημειώνονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και σταδιακά την δυτική και μέρος της κεντρικής Μακεδονίας και την βορειοδυτική και βόρεια Θεσσαλία. Τα φαινόμενα θα επηρεάζουν τις περισσότερες περιοχές των προαναφερθέντων τμημάτων και θα έχουν γενικά ασθενή έως μέτριο χαρακτήρα. Οι βροχές θα απασχολήσουν τις παραπάνω περιοχές μέχρι και το τέλος της ημέρας, θα υπάρχουν ωστόσο διαστήματα όπου τα φαινόμενα θα σταματούν. Από το βράδυ και κυρίως προς το ξημέρωμα του Σαββάτου, τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα έχουν την τάση να γενικεύονται και να εντείνονται (περισσότερα για τον καιρό του Σαββάτου σε νεότερη πρόγνωση). 

Πιο μικρή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά στο κεντρικό Ιόνιο, την δυτική Στερεά Ελλάδα, την δυτική Πελ/νησο, καθώς επίσης την Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του θρακικού. 

Στην υπόλοιπη κεντρική, ανατολική και νότια Ελλάδα, η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με αρκετά καλό καιρό, καθώς θα έχουμε κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από διάφορες γενικά διευθύνσεις γύρω στα 4 με 6 Μποφόρ. Από το απόγευμα οι ΝΑ άνεμοι στο κεντρικό και νότιο Ιόνιο θα ενισχυθούν και στα ανοιχτά δεν αποκλείεται τοπικά να "αγγίξουν" τα 8 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και δεν θα ξεπερνούν τα 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 21 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 7 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 10 έως 23 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 12 έως 24 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 10 έως 26 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΝΑ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αυξημένη συννεφιά καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας και μεταξύ μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές βροχές ασθενείς κατά βάση. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων περιμένουμε νωρίς το βράδυ, αργά την νύχτα όμως αναμένονται περισσότερες και πιο γενικευμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας