Τοπικές ομίχλες και κρύο τη νύχτα και το πρωί - Ο καιρός την Κυριακή 08/01/2023

2023-01-07

Χωρίς κάτι το αξιόλογο αναμένεται να κυλήσει και η ημέρα της Κυριακής για το σύνολο της χώρας, καθώς και πάλι η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στα περισσότερα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα και οι νεφώσεις θα είναι περιορισμένες. Πρόσκαιρα ωστόσο οι νεφώσεις στα νησιά του κεντρικού Ιονίου ίσως αυξηθούν και ίσως για πολύ λίγο το πρωί αφήσουν λίγες ψιχάλες σε εξαιρετικά τοπικό επίπεδο.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν μεταβλητοί και ασθενείς έως 3 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν Β με μέτριες γενικά εντάσεις έως 5 Μποφόρ κατά τόπους. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -3 έως 14 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 16 βαθμούς, στα δυτικα ηπειρωτικά από 0 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από -1 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 8 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν τη νύχτα και νωρίς το πρωί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οι οποίες θα περιορίζουν την ορατότητα.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια και λίγα σύννεφα κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β γενικά διευθύνσεις γύρω στα 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 (πιθανώς τοπικά και 16) βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε καλό καιρό με ηλιοφάνεια και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας