Τοπικές συννεφιές και αρκετή ηλιοφάνεια - Ο καιρός την Πέμπτη 17/12/2020

2020-12-16

Αρκετά καλές καιρικές συνθήκες περιμένουμε σε γενικές γραμμές στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας κατά την διάρκεια της Πέμπτης, καθώς ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Ωστόσο θα έχουμε αρκετές νεφώσεις κυρίως στην ανατολική χώρα και τα νησιά του Ιονίου, οι οποίες κατά διαστήματα θα είναι πιο πυκνές με πολύ μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά στο κεντρικό Ιόνιο και σε περιοχές γύρω από τον Θερμαϊκό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και στο Αιγαίο επίσης από Β διευθύνσεις, έως 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 13 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 6 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 9 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις στα ανατολικά και τα βόρεια του νομού και αρκετή ηλιοφάνεια στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ και στα ανατολικά έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 15 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιά κυρίως το πρώτο μισό της ημέρας, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει τοπικά το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας