Τοπικές συννεφιές με αρκετή ζέστη - Ο καιρός την Παρασκευή 07/05/2021

2021-05-06

Σχεδόν παρόμοιες καιρικές συνθήκες με αυτές των τελευταίων ημερών, αναμένεται να επικρατήσουν και κατά την διάρκεια της Παρασκευής στην χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα στις κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι μεγάλα και θα εναλλάσσονται κατά περιόδους από αραιές νεφώσεις. Πιο βόρεια οι αραιές νεφώσεις θα είναι περισσότερες και κατά διαστήματα θα πυκνώνουν. Έτσι δεν αποκλείεται μεταξύ των μεσημβρινών και των απογευματινών ωρών, να βρέξει πολύ τοπικά στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ασθενείς εντάσεις της τάξεως των 2 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν επίσης μεταβλητοί με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 11 έως 27 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 26 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 12 έως 29 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 14 έως 31 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 31 βαθμούς (στα παραθαλάσσια της Κρήτης θα έχει περισσότερη δροσιά) και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Ευνοείται η μερική μεταφορά αφρικανικής σκόνης στην κεντρική και νότια Ελλάδα.

Στην Αττική περιμένουμε κατά διαστήματα αραιές νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και νότια η μέγιστη θα κυμαίνεται 2 με 4 βαθμούς πιο κάτω. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιή συννεφιά καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν διευθύνσεις ασθενείς έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια όμως του νομού θα ανέλθει τοπικά στους 27 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας