Τοπικές βροχές από αργά το βράδυ και από τα βορειοδυτικά - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος την Τετάρτη 19-02-2020

2020-02-18

Σταδιακή μεταβολή θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη στην χώρα μας από αργά το βράδυ και από τα βορειοδυτικά με τοπικές βροχές αρχικά ασθενείς οι οποίες την Πέμπτη θα επεκταθούν ανατολικότερα και πρόσκαιρα θα ενταθούν. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο κυρίως στα βόρεια. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 19/02/2020

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει, να κυλήσει και να τελειώσει με συννεφιά στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας μας, η οποία κατά διαστήματα θα πυκνώνει χωρίς να λείπουν πάντως και τα διαστήματα με ηλιοφάνεια τα οποία θα είναι μεγαλύτερα στα νησιά του νοτίου και ανατολικού Αιγαίου. Περισσότερη συννεφιά αναμένεται να έχουμε στην δυτική Ελλάδα και κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών θα ξεκινήσει να δίνει τοπικού χαρακτήρα βροχές στο κεντρικό και βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, την δυτική Μακεδονία, την δυτική Στερεά Ελλάδα και ενδεχομένως τα πολύ βορειοδυτικά τμήματα της Πελ/νησου. Τα φαινόμενα αρχικά θα έχουν ασθενή γενικά ένταση, μετά τα μεσάνυχτα όμως θα ενταθούν κυρίως στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο όπου και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις ασθενείς με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στο νότιο Αιγαίο από Δ διευθύνσεις μέχρι 5 Μποφόρ και στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 1 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 15 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 16 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 4 έως 15 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό, βαθμιαία όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες τις απογευματινές και βραδινές ώρες θα πυκνώσουν κυρίως στα δυτικά με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις με ένταση μέχρι 3 Μποφόρ και κατά τόπους άπνοια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας