Τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες - Ο καιρός την Πέμπτη 24/09/2020

2020-09-23

Θα παραμείνει αρκετά άστατο το σκηνικό του καιρού στην χώρα μας κατά την διάρκεια της Πέμπτης, καθώς και πάλι κυρίως στα δυτικά αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά διαστήματα. Παράλληλα οι άνεμοι δεν θα δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο ως προς τις ελάχιστες τιμές. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 24/09/2020

Ήδη από το ξεκίνημα της ημέρας, ο καιρός θα είναι επιδεινωμένος σχεδόν σε όλη την δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του κεντρικού και βορείου Ιονίου, την Ήπειρο, την δυτική Στερεά Ελλάδα και την δυτική Πελ/νησο, οπότε και θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα και κατά τόπους βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες. Μάλιστα το ξημέρωμα και λίγο πριν τις πρώτες πρωινές ώρες, τα φαινόμενα στα νησιά του κεντρικού Ιονίου είναι πιθανό να παρουσιάσουν πρόσκαιρα αρκετά έντονο χαρακτήρα. Από κει και πέρα καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, αναμένεται να επικρατήσει άστατος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας με τοπικές βροχές ασθενούς έως μέτριας έντασης στην Μακεδονία, την Θράκη (κυρίως τα δυτικά), την Θεσσαλία, την κεντρική και βόρεια Στερεά Ελλάδα και την βόρεια Πελ/νησο. Τα φαινόμενα θα έχουν αρκετά τοπικό χαρακτήρα και θα είναι περιορισμένα κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά, ενώ μικρή είναι η πιθανότητα να εκδηλωθεί παροδική καταιγίδα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία. Παράλληλα κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών, πρόσκαιρη επιδείνωση θα έχουμε και στην Κρήτη με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά και το εσωτερικό του νησιού. Πολύ μικρή είναι η πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στις Κυκλάδες και το βορειοανατολικό Αιγαίο. Τέλος τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αναμένεται γενικά βελτιωμένος καιρός με τα φαινόμενα να έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις και αργότερα θα στραφούν σε ΒΔ με την ένταση να μην ξεπερνά τα 5 Μποφόρ. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέει Δ άνεμος, πιθανώς πρόσκαιρα στα ανοιχτά της βόρειας Κρήτης έως 7 Μποφόρ ενώ στο βόρειο Αιγαίο θα πνέει μεταβλητός άνεμος όχι πάνω από 3 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 13 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 26 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 17 έως 30 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 20 έως 30 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Γρήγορα όμως το μεσημέρι θα συννεφιάσει και υπάρχει μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από Δ-ΝΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ, στα δυτικά όμως και κυρίως στο Κορινθιακό, η ένταση δεν αποκλείεται να "αγγίξει" τα 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας