Τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες - Ο καιρός την Τετάρτη 03/06/2020

2020-06-02

Συνεχίζεται για άλλη μία ημέρα η αστάθεια (αν και λίγο πιο περιορισμένη από τις προηγούμενες ημέρες) στην χώρα μας, καθώς και πάλι κυρίως κατά την διάρκεια των μεσημβρινών και απογευματινών ωρών θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη ενώ η θερμοκρασία δεν φαίνεται να παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 03/06/2020

Μέσα στην νύχτα αλλά και κατά την διάρκεια των πρωινών ωρών, ο καιρός θα είναι αρκετά καλός στις περισσότερες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές της χώρας μας εκτός όμως από τα βορειοανατολικά και συγκεκριμένα τα νοτιοανατολικότερα τμήματα της Μακεδονίας (από την ανατολική Χαλκιδική και ανατολικότερα), τα παράκτια της Θράκης και τα νησιά του βόρειου - βορειοανατολικού Αιγαίου. Σε αυτές τις περιοχές και την νύχτα αλλά και τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικού χαρακτήρα βροχές και το πρωί διάσπαρτες καταιγίδες. Μικρή πιθανότητα για παροδική βροχή υπάρχει επίσης για τις ίδιες ώρες στα βόρεια τμήματα των Κυκλάδων. Καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αρχίσουν και πάλι να αναπτύσσονται νεφώσεις στα ηπειρωτικά με τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας θα σημειωθούν εκ νέου βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην Θράκη και πιο τοπικά στην Μακεδονία (κυρίως την ανατολική και την δυτική), την Ήπειρο (κυρίως τα ανατολικά), την Θεσσαλία, την Στερεά Ελλάδα (κυρίως την βόρεια - βορειοανατολική) και τα βορειότερα - βορειοανατολικότερα τμήματα της Πελ/νησου. Μάλιστα δεν αποκλείεται και πάλι τοπικά τα φαινόμενα να έχουν έντονο χαρακτήρα, ιδιαίτερα στην Θράκη και κατά τόπους στην ανατολική Στερεά Ελλάδα. Την ίδια ώρα μπόρες ή και τοπικές καταιγίδες θα σημειώνονται στα νησιά του ανατολικού - βορειοανατολικού Αιγαίου ενώ και στην Κρήτη (κυρίως την ορεινή - ημιορεινή) θα σημειωθούν παροδικές βροχές. Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα αρχίσουν σιγά σιγά να εξασθενούν και μέχρι αργά το βράδυ θα έχουν σταματήσει σχεδόν παντού. Καλύτερες καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν στα νησιά του Ιονίου και τα Δωδεκάνησα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από διάφορες γενικά διευθύνσεις με παρόμοιες εντάσεις. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 12 έως 25 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 14 έως 25 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας αραιή συννεφιά κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Προς το μεσημέρι θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις γύρω από τους ορεινούς όγκους με τάση να πυκνώνουν. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες, βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τα κεντρικά και τα βόρεια. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά αίθριο καιρό. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα γύρω ορεινά, όπου είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας