Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά - Ο καιρός την Τετάρτη 23/09/2020

2020-09-22

Αρκετά άστατο θα καταστεί το σκηνικό του καιρού την Τετάρτη κυρίως στην δυτική Ελλάδα, όπου μέσα στην ημέρα θα κυριαρχήσει η συννεφιά και θα δίνει τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει σε όλη την χώρα με εξαίρεση τα βορειοδυτικά. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 23/09/2020

Επιδεινωμένο θα είναι το σκηνικό του καιρού ήδη από τις πρώτες κιόλας πρωινές ώρες στα βορειοδυτικά, οπότε και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο, ίσως μάλιστα κατά τόπους ισχυρές. Στην συνέχεια ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα καταστεί άστατος με συννεφιά η οποία θα δίνει κατά διαστήματα τοπικές βροχές ή και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέσα στο μεσημέρι αναμένεται να επηρεάσουν και περιοχές της δυτικής Θεσσαλίας, της δυτικής Μακεδονίας, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της βορειοδυτικής Πελ/νησου και του κεντρικού Ιονίου, ωστόσο θα έχουν αρκετά πιο τοπικό και εξασθενημένο χαρακτήρα συγκριτικά με το βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Προς το απόγευμα και τις πρώτες βραδινές ώρες, δεν αποκλείεται να βγάλει τοπικές βροχές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τοπικά την κεντρική Μακεδονία και την βόρεια Στερεά Ελλάδα (δυτική Εύβοια). Ακόμη πιο τοπικά θα είναι τα όποια φαινόμενα στην ορεινή - ημιορεινή κεντρική και βόρεια Πελ/νησο. Αργά το βράδυ πάντως αναμένεται εκ νέου γενικευμένη επιδείνωση στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο (κυρίως τα πιο δυτικά), με βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές, φαινόμενα τα οποία σταδιακά θα κατηφορίσουν προς το κεντρικό Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα, η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με αρκετά καλό καιρό, δεν θα λείψουν όμως κατά τόπους οι νεφώσεις, πιο πυκνές σε Θράκη, ανατολική Μακεδονία και νησιά θρακικού. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα βόρεια ανοιχτά τοπικά 5 με 6 Μποφόρ. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με την ένταση να μην ξεπερνά τα 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε άνοδο, θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 12 έως 30 βαθμούς, στα δυτικά από 16 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 15 έως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε μέσα στην ημέρα αραιή συννεφιά η οποία θα εναλλάσσεται με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες γενικά διευθύνσεις και σταδιακά το απόγευμα από Ν με την ένταση να μην ξεπερνά τα 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά νεφελώδη καιρό με ενδιάμεσα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μέσα στις βραδινές ώρες δεν αποκλείεται πρόσκαιρα οι νεφώσεις να πυκνώσουν και να δώσουν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας