Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νότια - Ο καιρός την Πέμπτη 22/10/2020

2020-10-21

Θα παραμείνει το βροχερό και φθινοπωρινό σκηνικό του καιρού στις νοτιότερες περιοχές της χώρας μας και κατά την διάρκεια της Πέμπτης, οπότε και αναμένεται να εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες που τοπικά θα έχουν αρκετά έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν σημάδια εξασθένισης ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο σε όλη την χώρα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 22/10/2020

Στα νησιά του Ιονίου, σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα αλλά και στα νησιά του βορείου Αιγαίου, η ημέρα θα ξεκινήσει, θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες καθώς θα κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια με πολύ λίγα σύννεφα πολύ τοπικά. Μοναδική εξαίρεση θα αποτελέσει η βορειοανατολική Στερεά Ελλάδα όπου τις πρωινές ώρες ο καιρός θα είναι πιο μουντός και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες ασθενείς τοπικές βροχές, με γρήγορη όμως βελτίωση και εδώ. Αντίθετα στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα παραμείνει επιδεινωμένος καθώς θα υπάρχει πυκνή συννεφιά η οποία θα δίνει βροχές και τοπικές καταιγίδες, φαινόμενα που τοπικά θα έχουν και μεγάλη ένταση αλλά και μεγάλη διάρκεια, ιδίως στην βόρεια Κρήτη και στα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων. Από αργά την νύχτα προς την αλλαγή της ημέρας θα αρχίσουν σιγά σιγά τα φαινόμενα να εξασθενούν έως ότου σταματήσουν εντελώς και βελτιωθεί ο καιρός. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση γύρω στα 3 με 4 Μποφόρ και στο Αιγαίο από Β διευθύνσεις, μέτριοι γύρω στα 4 με 5 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 7 έως 24 βαθμούς, στα δυτικά από 8 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 8 έως 24 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 15 έως 22 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε στο ξεκίνημα της ημέρας συννεφιά κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, οπότε δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς. Γρήγορα πάντως ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσουν μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας