Τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα βορειοδυτικά - Ο καιρός το Σάββατο 18/07/2020

2020-07-17

Μερική αστάθεια προβλέπεται να έχουμε και κατά την διάρκεια του Σαββάτου στην χώρα μας, καθώς τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας θα συννεφιάσει και πάλι στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες, ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά. Από πλευράς ανέμων, αυτοί θα εξασθενήσουν λίγο στο Αιγαίο ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για το Σάββατο 18/07/2020

Η ημέρα αναμένεται να ξεκινήσει αρκετά καλά με μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα και λίγες μόνο νεφώσεις στα βόρεια - βορειοδυτικά. Καθώς όμως θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αρχίσουν να αναπτύσσονται νεφώσεις στα περισσότερα ορεινά ηπειρωτικά και ιδιαίτερα στα βορειοδυτικά θα έχουν την τάση να πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο. Έτσι τις θερμές ώρες της ημέρας, ο καιρός θα επιδεινωθεί στην δυτική και στα βορειότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, με τα φαινόμενα μάλιστα πιθανώς να διατηρούνται και τις πρώτες βραδινές ώρες. Μάλιστα στην δυτική Μακεδονία και κυρίως στα ορεινά, δεν αποκλείεται τα φαινόμενα να παρουσιάσουν έντονο χαρακτήρα. Παράλληλα τοπικού χαρακτήρα μπόρες θα σημειωθούν στα ορεινά - ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας, της βόρειας Στερεάς Ελλάδας και της κεντρικής και βόρειας Πελ/νησου, με μικρή πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το ιδιαίτερο, καθώς η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με πολύ καλό καιρό. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με ένταση 3 με 5 Μποφόρ και στο Αιγαίο από ΒΔ κυρίως διευθύνσεις έως 6 Μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 14 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 15 έως 33 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 18 έως 33 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 21 έως 31 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 19 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη η ημέρα θα ξεκινήσει αρκετά καλά με ηλιοφάνεια. Γρήγορα όμως και καθώς θα βαδίζουμε προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα έχουν την τάση να πυκνώνουν και τις θερμές ώρες της ημέρας θα σημειωθούν μπόρες κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδας. Το απόγευμα μάλιστα δεν αποκλείεται πρόσκαιρα να επηρεαστεί και το κέντρο της πόλης ενώ το βράδυ είναι πιθανό να επιμείνουν κάποια φαινόμενα στα βορειότερα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Ν κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 29 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας