Τοπικές βροχές και καταιγίδες με σταδιακή βελτίωση - Ο καιρός την Τετάρτη 26/08/2020

2020-08-25

Με επιδεινωμένο καιρό αναμένεται να ξεκινήσει η ημέρα της Τετάρτης για αρκετές περιοχές της κεντρικής και κατά τόπους της βόρειας Ελλάδας όπου και θα σημειώνονται τοπικές βροχές και καταιγίδες. Σταδιακά ωστόσο μέσα στην ημέρα ο καιρός θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση στα περισσότερα τμήματα, δεν θα λείψουν όμως και πάλι κάποια φαινόμενα. Παράλληλα οι άνεμοι στα Πελάγη θα πνέουν από μέτριες έως ισχυρές εντάσεις ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο σε όλη την χώρα. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 26/08/2020

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, ο καιρός θα πρέπει να είναι επιδεινωμένος σε περιοχές της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, της ανατολικής κυρίως Θεσσαλίας, της ανατολικής και βόρειας Στερεάς Ελλάδας, της ανατολικής και βόρειας Πελ/νησου, των Σποράδων και στα νησιά του θρακικού. Σε αυτές της περιοχές θα πρέπει κατά τόπους να εκδηλώνονται μπόρες, βροχές ή και καταιγίδες, ίσως μάλιστα πρόσκαιρα ισχυρές, κυρίως σε βόρεια Εύβοια, Σποράδες και θρακικό. Σταδιακά όμως μέσα στις πρωινές ώρες τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και ο καιρός θα παρουσιάζει σημάδια ολοένα και μεγαλύτερης βελτίωσης. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας και πάλι θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά - ημιορεινά, οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής - ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως την Χαλκιδική) και την Θράκη. Στα υπόλοιπα τμήματα η ημέρα θα κυλήσει και θα τελειώσει με γενικά καλό καιρό και λίγα σύννεφα κατά τόπους. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από ΒΔ διευθύνσεις με την ένταση στα βόρεια να "αγγίζει" τα 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β διευθύνσεις, αρκετά ισχυροί ιδιαίτερα στις Κυκλάδες με ένταση μέχρι 7 Μποφόρ

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 15 έως 32 βαθμούς, στα δυτικά από 17 έως 36 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 19 έως 34 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 22 έως 32 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Αττική περιμένουμε μέσα στην νύχτα συννεφιά η οποία θα δίνει τοπικές βροχές ή και παροδική καταιγίδα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια (πρόσκαιρα δεν αποκλείεται γενίκευση των φαινόμενων). Το πρωί ωστόσο ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και η ημέρα θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από Β κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3 με 4 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά μέχρι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη μέσα στην νύχτα θα έχουμε συννεφιά η οποία αρχικά θα δίνει βροχές και καταιγίδες. Γρήγορα όμως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός το πρωί θα βελτιωθεί. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, όπου είναι πιθανό να σημειωθεί παροδική βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από Β διευθύνσεις με ένταση 5 με 6 Μποφόρ και αργότερα από διάφορες διευθύνσεις μέχρι 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας