Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα ανατολικά την Παρασκευή - Πρόγνωση καιρού Ελλάδος 22-11-2019

2019-11-21

Βελτιώνεται σταδιακά το σκηνικό του καιρού την Παρασκευή στην χώρα μας καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν ανατολικότερα και σταδιακά θα εξασθενούν. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στις περισσότερες περιοχές.

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή 22/11/2019

Κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών, βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα εκδηλώνονται στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, την Θράκη, την νοτιοανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι, τα φαινόμενα θα μετατοπιστούν ανατολικότερα και θα επηρεάζεται μόνο η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ στα υπόλοιπα ο καιρός θα είναι βελτιωμένος. Μέχρι και το τέλος της ημέρας πάντως ο καιρός θα έχει βελτιωθεί σχεδόν παντού με εξαίρεση την Θράκη όπου θα επιμείνουν κάποιες μπόρες μέχρι το τέλος της ημέρας. 

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο από Δ κυρίως διευθύνσεις με ένταση 3-5Μπ. και στο Αιγαίο από ΔΒΔ διευθύνσεις μέχρι 6Μπ. (στο βορειοανατολικό Αιγαίο από ΑΒΑ διευθύνσεις μέχρι 6Μπ.).

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 18 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 5 έως 20 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 9 έως 21 βαθμούς, και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική κατά την διάρκεια των νυχτερινών ωρών θα επικρατεί συννεφιά η οποία θα δώσει βροχές και ίσως τοπικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά του νομού. Γρήγορα πάντως τα φαινόμενα θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε κατά την διάρκεια της νύχτας και των πρώτων πρωινών ωρών συννεφιά με βροχές, πιο έντονες στα ανατολικά του νομού. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΑΒΑ διευθύνσεις με ένταση 3-4Μπ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας