Τοπικές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά - Ο καιρός την Τετάρτη 02/12/2020

2020-12-01

Επιλεκτική επιδείνωση θα παρουσιάσει το σκηνικό του καιρού κατά την διάρκεια της Τετάρτης στην χώρα μας και συγκεκριμένα στην δυτική Ελλάδα όπου μέσα στην ημέρα θα πρέπει να εκδηλώνονται κατά διαστήματα τοπικές βροχές και καταιγίδες. Παράλληλα οι άνεμοι δεν πρόκειται να δημιουργήσουν κάποιο πρόβλημα στα Πελάγη, ενώ θα κάνει αρκετό κρύο τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα βόρεια. 

Ας δούμε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη 02/12/2020

Ήδη από την αρχή της ημέρας ο καιρός θα είναι βαρύς σε ολόκληρη την δυτική Ελλάδα, καθώς θα επικρατεί πυκνή συννεφιά η οποία θα δίνει αρχικά μεμονωμένες βροχές στα νησιά του Ιονίου (κυρίως στο κεντρικό) και πιθανώς λίγες διάσπαρτες καταιγίδες. Καθώς θα βαδίζουμε προς το μεσημέρι ο καιρός θα επιδεινωθεί περισσότερο στο Ιόνιο (κυρίως και πάλι στο κεντρικό), οπότε θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες οι οποίες δεν αποκλείεται πρόσκαιρα και τοπικά να αποκτήσουν έντονο χαρακτήρα. Με παρόμοιες καιρικές συνθήκες θα κλείσει η ημέρα καθώς οι βροχές και οι καταιγίδες θα παραμείνουν στις ίδιες περιοχές κατά τόπους και κατά διαστήματα. Πολύ πιο τοπικά και ασθενή θα είναι τα φαινόμενα σε Ήπειρο και δυτική Στερεά Ελλάδα, ενώ αυτά θα εκδηλώνονται κυρίως στα παράκτια. Αρκετά μουντός θα είναι ο καιρός στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας, με μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς πολύ τοπικά, κυρίως σε περιοχές περιμετρικά του Θερμαϊκού. Τέλος πιθανότητα για μπόρες μέσα στην ημέρα υπάρχει για το εσωτερικό της Κρήτης και κυρίως τα Δωδεκάνησα, ενώ στο υπόλοιπο Αιγαίο, τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι αρκετά μεγάλα. 

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από Ν-ΝΑ διευθύνσεις με ένταση 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα βόρεια έως 6 Μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα πνέουν από Β-ΒΑ διευθύνσεις έως 4 Μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από -4 έως 10 βαθμούς, στα δυτικά από 4 έως 16 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα από 4 έως 15 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 11 έως 16 βαθμούς και τέλος στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά. 

Στην Αττική περιμένουμε το πρώτο μισό της ημέρας νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια, οι οποίες θα εναλλάσσονται με διαστήματα με ηλιοφάνεια, ιδιαίτερα μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α-ΒΑ διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Θεσσαλονίκη περιμένουμε πυκνή συννεφιά από την αρχή έως το τέλος της ημέρας, με πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει ασθενώς και τοπικά μετά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από Α κυρίως διευθύνσεις με ένταση 2 με 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου. 

Επιμέλεια: Ιωάννης Μπουσάκας